maandag 8 oktober 2012

Bescherming van Joris Demmink door bewindspersonen

Bescherming van Joris Demmink door bewindspersonen
Het is vast een aantal mensen opgevallen dat het Algemeen Dagblad zaterdag 6 oktober opende met de volgende kop: 'Justitiebaas had contact met pooier van jongens'. Joris Demmink wordt al vele jaren van misbruik van kinderen beschuldigd. Verder valt zijn naam bij de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijke sabotage van het Rolodex-onderzoek door Demmink omdat hij de mensen waar het onderzoek over ging informatie doorspeelde waardoor het onderzoek gesaboteerd werd. Verder zijn er geruchten over Demmink over het 'bestellen' van minderjarige jongens. Ondanks dat er zoveel geruchten zijn omtrent Joris Demmink is hij toch in 2002 benoemd tot Secretaris-Generaal van justitie, ondanks een negatief advies. De vraag is hoe hij ondanks de vele geruchten toch op deze post benoemd kon worden. Verder kan de vraag worden gesteld waarom bepaalde personen Demmink toch beschermen. Het lijkt mij niet meer dan normaal dat er een gedegen onderzoek wordt gedaan naar Demmink en dat Demmink minstens op non-actief wordt gesteld. Helaas werkt het niet zo voor Joris Demmink. Hij kan vrolijk te veel declareren zonder daarvoor verantwoordelijkheid af te leggen. Er zijn een aantal personen die Demmink de hand boven het hoofd houden.

Piet-Hein Donner:
Het is mij een volslagen raadsel dat Donner Demmink destijds heeft benoemd ondanks een negatief advies en het schijnt dat er niet minder dan 40 geruchten over Demmink onderzocht moest worden. Waarom heeft Donner Demmink benoemd ondanks een negatief advies. Ondanks die geruchten over Demmink heeft hij het altijd opgenomen voor Demmink? Waarom eigenlijk?

Ernst Hirsch Ballin:
De volgende in de rij die Demmink de nodige bescherming heeft gegeven. Hirsch Ballin had op 6 april 2007 een oriĆ«nterend onderzoek toegezegd over de kwestie rondom Joris Demmink, maar naar mijn weten bestaat een oriĆ«nterend onderzoek helemaal niet in de wet. Als iemand mij dit kan aanwijzen waar dit staat, dan graag. 

Ivo Opstelten:
Deze partijgenoot van Demmink steunt volgens dit krantenbericht zijn topambtenaar en partijgenoot Joris Demmink. 

Een quote van Ivo Opstelten: "Eerdere onderzoeken wezen steeds uit dat ‘geen begin van juistheid’ is gebleken, aldus Opstelten." 

Die resultaten zullen niet openbaar worden gemaakt, dus er is een mogelijkheid dat deze onderzoeken niet bestaan of dat de onderzoeken gebrekkig zijn uitgevoerd. Er lijkt mij genoeg onderzoeksmateriaal aanwezig te zijn om eens en voor altijd deze tikkende tijdbom in de vorm van de kwestie-Joris Demmink te ontmantelen. Begin eens bij die Turkse jongens en Frank L. Verder is er aanvullend materiaal te vinden in de vorm van de nodige ooggetuigen zoals die Turkse agenten en het circuit in Eindhoven waar een zekere Fons Spooren met een topambtenaar met chauffeur te vinden was.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten